Een optimale productieplanning

Stel: je bedrijf of je afdeling bestaat uit slechts 1 productielijn. Op deze lijn wordt er maar 1 product geproduceerd. Dit product heeft een wekelijkse klantvraag. Om perfect aan de klantvraag te voldoen, volstaat het dat je wekelijks produceert wat de klant vraagt. Je creëert hiermee geen overbodige stock. Perfect just-in-time, perfect lean! Iedereen tevreden. Of niet?

De wekelijkse schommelende klantvraag, heeft een grote invloed op de bezetting. De ene week moet je interims binnenhalen of medewerkers laten overwerken. De andere week moet je medewerkers thuislaten omdat de vraag gezakt is. Het opleiden van nieuwe mensen kost tijd en efficiëntie.

Bovendien heeft deze grillige planning ook een invloed op je leveranciers:

  • Ofwel ga je voor zero stock en laat je je leveranciers just-in-time leveren: enkel die hoeveelheden op het moment dat je ze nodig hebt. Je prijzen zullen gevoelig hoger liggen dan als je steeds volgens een onderhandelde minimum order hoeveelheid (MOQ) afneemt. Bovendien loop je een groot risico: elk probleem dat je leverancier heeft, vertaalt zich automatisch in een leverprobleem van jou naar je klant.
  • Ofwel neem je af volgens MOQ, maar zou het kunnen dat die MOQ te laag is op het moment dat de klantvraag zijn piek bereikt. Je prijzen liggen dan wel lager.
  • Ofwel neem je af in grote batches, maar dan creëer je stock. Eén van de voordelen van just-in-time productie (geen eindvoorraad) wordt daarmee te niet gedaan (veel beginvoorraad).

Een schommelende klantvraag heeft niet alleen impact op je productielijn, maar ook in andere afdelingen voelen ze die pieken en dalen. Denk maar aan het Inkomende Magazijn, het Labo, de Linefeeder, het Onderhoud, de Verpakkingsafdeling,  enz.

Je kan je productieplanning gladstrijken of evenwichtiger maken door heijunka toe te passen. In dit voorbeeld wordt de totale klantvraag van 4 weken samengenomen en gelijkmatig op de productielijn ingepland.

Toegegeven, je zal (een beetje) meer eindvoorraad hebben in je magazijn. Maar de voordelen van deze methodiek zijn duidelijk:

  • De productieplanning wordt voorspelbaar, waardoor je makkelijker je medewerkers of je machines kan inplannen.
  • Je hoeft geen interim krachten meer in te zetten of overwerk te organiseren. Medewerkers hebben steeds een stabiel werkvolume.
  • Je kan je leveranciers een stabiel afnameplan voorleggen. Dit zal zich vertalen in een betere positie bij het onderhandelen van de prijzen. De beginvoorraad kan door dit stabiel plan ook worden geoptimaliseerd.
  • Een evenwichtige productieplanning zorgt ook voor stabiliteit en voorspelbaarheid in de andere afdelingen. De werkvolume van de Verpakkingsafdeling of het Labo – bijvoorbeeld – zal ook evenwichtig zijn.

Voel je hoe je d.m.v. heijunka ‘flow’ kan creëren in je bedrijf?


MassaConsult is een organisatie die bedrijven begeleidt om het beste uit hun processen en hun medewerkers te halen.

Wil je je productieplanning optimaliseren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen of heb je geen tijd? Neem dan zeker contact op (maarten@massaconsult.be of 0485 17 46 01). Wij helpen je graag verder!

december 3, 2019